Iris Life

Iris Life Gewicht Balans Programma

Stap voor stap in 6 maanden begeleid naar een gezond gewicht

 

Beste,

Ben jij klaar voor echte transformatie? Een gezond gewicht en gezond lichaam om weer voluit te kunnen leven en ervaren?

 

Ontdek nu een stap voor stap programma, waarin je leert hoe je in zes maanden tijd een blijvende transformatie maakt waar je trots op bent en je goed bij voelt!

 

Klinkt het volgende je bekend?

 • Je hebt alles al geprobeerd aan diëten en zie door de bomen het bos niet meer. Je weet niet meer hoe je nu verder moet en wat voor je werkt
 • “Sporten is niets voor mij! Ik vind niets leuk”
 • Ik heb weinig energie, moet ik dan ook nog meer gaan sporten en bewegen?
 • Mijn leven is te gehaast, ik heb geen tijd om op mijn eten te letten en te sporten
 • Ik ben het zat om in de spiegel te kijken en gefrustreerd te raken over mijn lijf
 • Ik wil graag afvallen maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen
 • Ik wil nu voorgoed afrekenen met de strijd rondom mijn gewicht

En vooral…

Je bent het zat om steeds maar weer geconfronteerd te worden met je gewicht en de beperkingen en problemen die daarbij zijn ontstaan. Het is nu echt tijd om dat te veranderen en zelf de ommekeer te maken! Je wilt gezond ouder worden. Je hebt alleen geen idee meer waar je moet beginnen en hoe je het moet aanpakken. Je wil wel, maar hoe? Het moet wel verantwoord zijn. Iedereen heeft goede adviezen maar alles tegelijk veranderen lukt niet.

 

Mijn verhaal…

Ik snap hoe jij je voelt. Jaren lang heb ik moeite gehad met het in stand houden van een gezond gewicht. Dit begon al als jong meisje. Ik was altijd de grootste en stevigste van de klas en sporten vond ik daarom ook niet fijn. Mijn ademhaling wilde niet mee en drie rondjes door de gymzaal was eigenlijk al te veel. Tot mijn moeder, toen ik 13 jaar was, tegen mij zei “nu is het klaar, ik wil dat je een sport kiest”. Ik deed op dat moment niets aan sport en vond het ook vooral niet leuk, mede omdat ik altijd achteraan liep. Ik heb een blauwe maandag op turnles gezeten, wat ik vooral gezellig vond, maar waar ik helemaal niets van bakte en daarna had ik het sporten eigenlijk opgegeven. Mijn broer zat op tennisles en mijn totaal niet creatieve geest op die leeftijd had bedacht dat ik dat dan ook maar moest gaan doen. Ik hoor mijn moeder nog zeggen “dat is toch niets voor jou”, maar gezien ik niets anders kon bedenken heeft ze me toch opgegeven voor tennisles. En wat bleek? Eindelijk een sport waar ik wel wat van bakte! Niet meer achteraan staan, maar zelfs na een half jaar al in de les met kinderen die al 8 jaar les hadden. Omdat de lessen in het begin nog niet veel eisen stelden aan mijn conditie, heb ik rustig aan mijn conditie weer kunnen opbouwen en vond ik het ontzettend leuk! Door deze keuze te hebben gemaakt kwam ik erachter dat sporten helemaal niet de boeman hoeft te zijn en zelfs leuk kan zijn! Een jaar ervoor had je me dit niet kunnen horen zeggen.

Gedurende mijn hele middelbare school tijd heb ik veel getennist en lukte het me om die reden steeds beter om mijn gewicht te controleren. Ik had intussen op de tennisvereniging een leuk team en een vriendin waarmee ik elke dag op de tennisbaan stond na schooltijd. Waardoor ik ook sociaal veel vaardiger werd en sport echt leuk begon te vinden. Ook mijn schoolprestaties zijn in die tijd sterk verbeterd. Waar ik begon op de HAVO mocht ik na de derde klas zelfs naar het VWO en ik heb door de ontspanning en uitlaatklep die de sport mij gaf het diploma kunnen behalen zonder onvoldoendes! Ik denk zelf dat ik door (in dit geval toevallig) de juiste sport te hebben gekozen, sta waar ik nu sta.

Mijn interesse voor sport was zo gegroeid dat ik ondertussen de keuze had gemaakt om fysiotherapie te gaan studeren, want dan kon ik zelfs tijdens schooltijd actief bezig zijn met sport en nog meer leren over het lichaam en hoe je tot een goede sportprestatie komt. Tijdens mijn studie kwam er steeds minder van tennissen terecht, niet omdat ik niet wilde, maar omdat de mensen waarmee ik tenniste steeds minder tijd hadden. Omdat ik merkte dat mijn gewicht weer een rol begon te spelen en ik graag weer actiever wilde zijn ben ik opzoek gegaan naar een andere sport. Op advies van twee klasgenoten ben ik toen gaan roeien. Wederom een hit! Wat een gave sport, heerlijk op het water zijn en ik bleek er ook nog eens erg goed in! Ik kwam erachter dat ik meer een krachtsporter ben dan een duursporter. Als ik terugkijk was dat al veel eerder duidelijk, maar nu bevestigd.

Uiteindelijk heb ik drie jaar lang geroeid, opbouwend van 7 naar 9 keer per week trainen en meegedaan aan Nationale wedstrijden! Dit terwijl ik al 30 uur per week als fysiotherapeut werkte en een deeltijd Masteropleiding fysiotherapie deed. Zelfs tijdens het intensieve trainen voor roeien heb ik moeten opletten met mijn voeding, maar ik heb toen ontdekt wat voor mij de juiste voeding is en weet dit nog steeds te benutten voor mijn eigen gezondheid en in mijn adviezen naar mijn fysiotherapie cliënten. In deze tijd is mijn interesse in voeding gewekt, maar nog steeds leer ik elke dag weer bij.

Wat voor mij altijd nog een aandachtpunt is geweest is stress. Dit is niet perse emotionele stress, maar ook het druk zijn zoals maatschappelijk vaak van ons wordt verwacht. Zoals je hierboven kan lezen is 9 keer per week trainen, 30 uur per week werken en een deeltijd Masteropleiding vrij ambitieus. Ik merkte dan ook dat mijn hoofd soms vol liep en ook nadat ik gestopt was met roeien bleef stress voor mij een prikkel om te eten. Om de stress beter te kunnen hanteren heb ik een week lang een meditatie retraite gedaan in Warschau. Tijdens deze retraite heb ik geleerd mijn focus op mijzelf te houden en op wat ik voelde, in plaats van op alle externe prikkels. Op het moment dat ik onrustig ben of slecht in slaap kan komen gebruik ik deze meditaties om terug bij mezelf te komen.

 

Ik geloof dat wanneer je op de juiste manier je interesses weet te vinden, je je leven een hele mooie wending kan geven. De juiste vorm van bewegen (wat jij leuk vind, voor jou werkt, je een sociale boost geeft, … enz.) en daarbij gedoseerd eten (voeden en niet vullen) waarbij je weet welke voeding voor jou essentieel is en wat jou tegenwerkt (dit is voor iedereen anders) de sleutel is naar succes!

 

Jouw verhaal…

Ben jij klaar om een transformatie door te maken, waarin je jezelf weer gunt om voluit te leven? Kun je gecommitteerd JA zeggen tegen deze transformatie? Ik weet dat als ik het voor elkaar krijg om (in dit geval onbewust) zo een grote verandering in gang te zetten, jij dit ook kunt! Ben jij klaar voor jouw veranderproces?

 

Ik geef je de handvatten om op een verantwoorde, onderbouwde wijze vanuit mijn medische achtergrond en vanuit persoonlijke ervaring op het gebied van bewegen, voeding, stressmanagement, meditatie en slaap waak ritme jouw transformatie in te zetten.

 

Resultaten die je kunt verwachten met dit programma:

 • Ontwikkelen van een proactieve houding ten opzichte van je eigen gezondheid
 • Ervaar het gevoel weer controle te hebben over je lichaam
 • Ervaren welke voeding bij jou past
 • Omgaan met stress wordt eenvoudiger
 • Ontdekken welke sport of wat voor soort bewegen voor jou werkt en vooral wat je leuk vind
 • Leren hoe je slaapritme weer voor je te laten werken in plaats van tegen
 • Inzien van nieuwe doelen in je leven
 • Werken gaat je makkelijker af
 • Spelen met je kinderen zonder beperkingen
 • Bewegen zonder pijn in je gewrichten
 • Verbeteren van je studie resultaten
 • Voel je weer thuis in je eigen lichaam
 • Verbeteren van bloedwaarden, waaronder bloedsuikerspiegel en de verhouding van vetten in het bloed
 • Leren wat bewegen doet met je lichaam en ervaar wat een extra energie het je geeft
 • Sporten op hetzelfde niveau als je vrienden en samen met je vrienden
 • Voelt je energieker

 

Mijn doel is simpel…

Ik ga je laten ervaren hoe je stap voor stap op een verantwoorde wijze je leefstijl kunt aanpassen, zodat je weer naar een gezond gewicht toe kunt werken. Met deze handvaten kom je zelf steeds verder richting jouw gezonde leven, zodat jij dit alles straks helemaal ZELF kan!!

Als jij gecommitteerd bent en helemaal klaar om die transformatie in te gaan en zo een flinke stap voorwaarts te maken, dan nodig ik je uit je aan te melden voor dit programma.

 

Het Iris Life Gewicht Balans Programma

VIP Start Dagdeel (Startdag)

We starten met een VIP dagdeel. Tijdens de VIP Startdag doen we het volgende:

 • Persoonlijk kennis maken
 • Jouw verhaal inzichtelijk maken
 • Meten waar je nu staat zowel fysiek als mentaal
 • Doelen bepalen voor de komende zes maanden
 • Uitleg van het Iris Logboek
 • Je leert wat de risico’s zijn over overgewicht
 • Je leert welke waarde belangrijker is dan je gewicht
 • Uitleg van reflectieverslagen

 

Module 1

Leer welke manier van trainen wetenschappelijk bewezen effectief is bij overgewicht

Je gaat in deze module heel veel leren over je lichaam en bewegen en we gaan de eerste stap maken in transformatie van jouw voedingsgewoontes

 • Je leert wat er gebeurt in je lichaam wanneer je beweegt
 • Je leert waarom bewegen zo belangrijk is
 • Je gaat ontdekken we welke sport of manier van bewegen bij jou past
 • Je leert hoe je zelf een trainingsschema kan maken en wat de voorwaarden zijn van een goed schema. Daarbij krijg je in de eerste instantie kant en klare schema’s om goed te kunnen starten
 • Je ervaart hoe je sporten in je dagelijks leven kan inplannen
 • Je leert hoeveel en met welke intensiteit je moet bewegen
 • Je weet waar moet je op letten bij het kiezen van een sport
 • Je leert wat vetverbranding is en hoe kan je dat kan stimuleren

 

Module 2

Leer hoe je met de juiste voeding eenvoudig je gewicht onder controle houdt

In deze module, die net als de eerste module doorloopt in het gehele proces, zal je alle belangrijke ins en outs leren over voeding

 • Je leert wat verschillende voeding doet met je lichaam
 • Je leert waarom water zo essentieel is bij vetverbranding
 • Je leert wanneer je vetverbranding uit staat
 • Je leert welke voeding ervoor zorgt dat je als maar meer wilt eten en waarom
 • Je krijgt stapsgewijs opdrachten op het gebied van voeding om te ontdekken wat voor jou goed werkt

 

Module 3

Ontdek wat 10 minuten rust voor je lichaam kan doen

 • Je gaat ontdekken wat bij jou zorgt voor stress. En wat je kan doen om het te verminderen of er beter mee om te gaan
 • Je leert wat stress doet met je lichaam
 • Ik ga je twee manieren leren om te mediteren, die je heel eenvoudig kunt toepassen en niet moeilijk zijn om te leren. Door middel van opdrachten ga je dit integreren in je leven
 • Je gaat leren waarom een buikademhaling zo belangrijk is

 

Module 4

Hoe je slapend gezonder wordt door een paar simpele aanpassingen in je dagritme

Je leert:

 • Waarom is het zo belangrijk om goed te slapen en wat het doet met ons lichaam
 • Wat ons slaapritme beïnvloedt, zowel positief als negatief.
 • Wat slaap te maken heeft met overgewicht
 • Welke voeding belangrijk is om goed te kunnen slapen

 

Module 5

Leer hoe je succesvol kunt blijven door te kijken naar je eigen resultaten

Tijdens de modules hiervoor heb je enorm veel ervaren en ontdekt. Nu is het belangrijk om de factoren die bij jou duidelijk verandering hebben gegeven vast te houden. Je gaat hier zelf bepalen hoe je gaat zorgen voor een doorlopende transformatie na de 6 maanden van dit programma

Je bepaalt

 • Welke opdrachten jou goed hebben geholpen
 • Wat je gaat doen in de komende weken om je resultaten te behouden of zelfs nog verder te vergroten

 

We sluiten af met een:

Finish VIP dagdeel (Finishdag)

Tijdens het laatste onderdeel van het programma, de Finishdag, zien we elkaar weer terug. We gaan het volgende doen

 • evalueren programma en doelen
 • meten resultaten
 • valkuilen bespreken
 • vieren van je resultaat
 • bepalen vervolg

 

Je ontvangt het volgende….

2 VIP Intensive dagdelen: START en FINISH.

Een dagdeel bij de start van het programma en een aan het eind van het programma waarin wij 1 op 1 aan de slag gaan met jouw transformatie.

Tijdens deze dagen gaan wij kijken naar je fysieke gesteldheid, je doelen en gaan we een aantal testen doen om te kijken waar je staat. Ik geef je extra uitleg over het programma, en o.a. het logboek. Gaan we samen vast verkennen welke manier van bewegen bij jou past. We kijken naar wat je in het verleden hebt gedaan, wat werkte, wat niet. Hoe voelde je je erbij? Waar loop je tegenaan?

 

10 Persoonlijke Iris Life transformatie sessies

Tijdens deze sessies, die plaatsvinden in vaste weken, gaan we kijken naar de opdrachten die je van mij hebt gekregen. De stappen die je tot nu toe hebt gemaakt. Heb je misschien al een (aantal) van je doelen bereikt? Wat vind je moeilijk? Wat gaat je goed af? Alle vragen die je hebt kun je tijdens deze sessies stellen.

Deze sessies vinden plaats via Skype

 

Iris Life Gewicht Balans Programma

De 5 modules die hierboven staan beschreven en een aantal super interessante bonussen begeleiden je in je transformatie. Je krijgt per week opdrachten en informatie die jou uitdagen om stappen te zetten of na te denken over jouw proces. Deze modules bestaan uit audiotrainingen, geschreven opdrachten, hand-outs, checklists, tips en oefeningen. Gedurende de komende zes maanden zal ik je stapsgewijs je nieuw opgedane kennis laten implementeren. Daarbij heb ik bij een aantal opdrachten al een aanzet voor je gemaakt zodat je makkelijk van start kan!

Zo heb ik al een logboek voor je ontworpen, waarin je jouw ervaringen gaat bijhouden. Zodat je later in het proces goed kan zien hoe je fysiek en mentaal hebt gereageerd op de verschillende opdrachten. En vanuit daar in module 5 belangrijke stappen kan gaan maken om jouw persoonlijke leefstijl vorm te kunnen geven. Ik zal je regelmatig vragen om dit logboek, zodat ik goed kan zien hoe het met je gaat!

 

Iris Transformatie Journaal

Vlak voor onze periodieke transformatie sessies zal ik je een mail sturen met een aantal krachtige vragen om je te laten reflecteren op je proces, je vooruit te laten kijken en om te kijken waar je mij bij nodig hebt.

 

Iris Inspiratie

Om je scherp te houden gedurende het proces zal ik je regelmatig mails sturen met leuke oppeppers, nadenkers of misschien wel een verstopte extra opdracht om je scherp te houden. Het voordeel van deze mails is dat je continu herinnerd wordt aan het proces waar je in zit en je daardoor meer betrokken blijft.

 

BONUSSEN IRIS LIFE GEWICHT BALANS PROGRAMMA

(Waarde minimaal €3000,00)

 • Kickstart module met opdrachten om jouw transformatie zo goed mogelijk in te starten (waarde € 497,00)
 • PLUS module Om echt te begrijpen hoe je lichaam werkt heb ik een aantal leuke systemen uit ons fysieke lichaam verder belicht. Welke stofjes komen vrij bij bewegen, waardoor je je zo goed voelt na het sporten en waardoor sport zelfs verslavend kan worden! En nog veel meer leuke weetjes op begrijpelijke manier uitgelegd. (waarde € 1297,00)
 • Alle materialen uit voorgaande modules continu beschikbaar gedurende jouw 6 maanden programma
 • Audio opnames van onze periodieke transformatie sessies, zodat jij dit in alle rust kunt terugluisteren(waarde € 297,00)
 • 2 urgentiegesprekken van 10 minuten voor als jij het even niet meer weet of dringende vragen hebt (waarde € 197,00)
 • Een aantal gezonde, simpele, snelle recepten om je een goede start te geven (waarde € 97,00)
 • Een lijst met tips voor interessante kookboeken of websites (waarde € 97,00)
 • Lijsten met voedingsproducten die wel en niet verstandig zijn om te eten, passend bij de opdrachten, zodat je dit zelf niet meer hoeft uit te zoeken (waarde € 197,00)
 • Twee door mij ingesproken begeleide meditaties als bonus bij module 3 (waarde € 397,00)

 

Pas jij goed binnen het Iris Life Gewicht Balans programma?

Deelname aan dit uitgebreide transformatie programma past helemaal bij jou als je er klaar voor bent om jouw leven een nieuwe start te geven. Als je er naar verlangt om nu eindelijk eens aan jezelf te gaan werken en je strijd om te zetten in een energie gevende transformatie! Je bent gecommitteerd aan jezelf, aan het realiseren van een transformatie in je leven en bent bereid om hierin te investeren in tijd, energie, commitment alsook financieel.

Het is hierin belangrijk dat je hier volledig JA tegen kunt zeggen. Mijn ervaring is dat wanneer iemand niet klaar is om deze diepgaande verandering door te gaan en als zij niet bereid zijn om de benodigde stappen te zetten in het leven en gezondheid, het onvoldoende waarde biedt om iemand intensief te begeleiden in dit proces. Daarom werk ik alleen met een groep mensen waarvan ik denk dat ze voldoende commitment tonen om deze verandering door te kunnen gaan.

 

De volgende factoren zijn essentieel om transformatie door te kunnen gaan

 • Je bent klaar voor verandering en bent gecommitteerd om je oude gewoontes achter je laten en nieuwe te omarmen
 • Je klaar bent om een verandering door te gaan op meer vlakken dan alleen je eetgewoonten
 • Je niet snel veel wilt afvallen maar constructief aan je gezondheid wilt werken en kijkt naar een langer termijn doel
 • Je bent bereid je door mij te laten coachen en inspireren, waarbij je soms met je neus op de feiten gedrukt zal worden
 • Je uitspreekt wat je nodig hebt om te veranderen, zodat we samen dit proces vorm kunnen geven
 • Je bent bereid verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen proces
 • Je krijgt energie van het idee dat je nu jouw transformatie kan gaan inzetten en daar graag door mij in begeleid wordt
 • Je vindt dat je het waard bent om te investeren in jezelf! Zowel op financieel gebied als de energie en tijd die je bereid bent erin te steken

 

Spreken deze factoren jouw gevoel uit? Dan is de volgende stap duidelijk!

Voel jij dat je op de bovenstaande factoren JA wil zeggen en kan je je er helemaal in vinden? Dan is dit jouw moment om te kiezen voor jezelf en een stap te zetten die jouw transformatie in gang zet.

Het is essentieel dat je NU actie onderneemt. Waarom? Omdat uitstel afstel geeft en er zonder handeling geen verandering ontstaat! Je wilt graag beter voor jezelf. Begin daar dan NU mee!

 

De volgende stap is eigenlijk heel simpel!

Om in aanmerking te komen voor deelname aan het Iris Life Gewicht Balans Programma hoef je alleen maar het interesseformulier in te vullen en aan mij te mailen. Hiermee geef je aan interesse te hebben in het programma. Hiermee schrijf je je dus nog NIET in, maar geef je alleen aan belangstelling te hebben en meer te willen weten. Als ik je formulier heb ontvangen zal ik contact met je opnemen voor het inplannen van een gratis persoonlijke kennismaking, de Iris Life Transformatie kenningmakingssessie, waarin we samen ontdekken of een samenwerking tussen ons een match is. Op deze manier kan jij rustig ontdekken of dit is waar je naar op zoek bent, zonder risico en of je je goed voelt bij een samenwerking met mij. Daarnaast kan ik kijken of ik denk dat je geschikt bent om deel te nemen aan mijn programma, omdat ik dan de beste resultaten kan garanderen. Als ik denk dat je geschikt bent voor het programma zal ik je dat vertellen. Als ik denk dat je niet in het programma past zal ik je dit ook vertellen. Uiteraard vertel ik je bij een wederzijdse ja in het gesprek ook wat de investering is om deel te kunnen nemen aan het programma en doe ik je een aanbod.

 

Belangrijk: Ik heb beperkte tijd om gratis Iris Life Transformatie kennismakingssessies in te plannen en ook beperkte plek in mijn programma, zodat ik de maximale aandacht kan garanderen. Claim dus jouw plek door nu alvast jouw interesse kenbaar te maken met het interesseformulier.

De komende periode kan in het teken komen te staan jouw transformatie en op mijn agenda komen, maar alleen als jij actie onderneemt. Vul dus je interesseformulier in en stuur hem zo snel mogelijk per mail. Ik kijk er naar uit om je antwoorden te lezen en je persoonlijk te spreken.

 

Gezonde groet,

 

Daphne van der Heijden Msc., Master Sportfysiotherapeut en ontwikkelaar van Iris Life Programma’s

 

Over Daphne

Ik werk inmiddels al ruim tien jaar als zelfstandig fysiotherapeut. Ik heb een universitaire Master in de Sportfysiotherapie en heb veel ervaring in het begeleiden van mensen met veel verschillende gezondheidsproblemen. Van acute tijdelijke problemen tot chronische aandoeningen.

Direct na het afronden van mijn basisopleiding fysiotherapie ben ik gestart met het begeleiden van mensen met ingewikkelde gezondheidsproblematiek zoals obesitas, depressie en diabetes type 2.

Naast mijn fysiotherapie praktijk met vestigingen in Voorburg, Voorschoten en Leiderdorp werk ik middels uitgebreide programma’s met mensen die blijvende verandering willen aanbrengen in hun gezondheidstoestand. Vaak zijn dit complexe problemen, waarbij medische en wetenschappelijk onderbouwde kennis van de begeleider essentieel is. Met mijn achtergrond als sportfysiotherapeut, fanatiek sporter en persoonlijke ervaring op het gebied van gewichtscontrole heb ik zowel een professionele als persoonlijke benadering geïntegreerd tot een top klasse programma. Het gedoseerd opbouwen van leefstijlveranderingen zie ik als een essentieel onderdeel in het blijvend kunnen veranderen. Daarbij geeft het mij veel energie om mensen te kunnen begeleiden in een proces wat levens veranderend kan zijn. Ik blijf mij continu verder verdiepen in alles wat met gezondheid, bewegen en voeding te maken heeft zodat ik een zo compleet mogelijke begeleiding kan geven.

 Ja, ik ben geïnteresseerd en vraag GRATIS een Iris Life Transformatiesessie aan